За Нас

Арсенал Македонија (Arsenal Macedonia Supporters Club) е официјално здружение на навивачи од Македонија кои го поддржуваат фудбалскиот клуб Арсенал од Лондон.

Основано е и официјално признаено во 2006 година. 2 август е одбран за официјален роденден на АМСЦ.

Во моментов имаме над 150 официјални члена.

Арсенал Македонија на официјалната страна на Арсенал

Првичната и главната цел на Арсенал Македонија беше и сѐ уште е дружењето меѓу луѓе кои го сакаат Арсенал и уживаат во гледањето фудбал. АМСЦ е непрофитна организација. Парите од членарината се користат за изработка на маички и членски кои секој член ги добива со самото зачленување.

 

Претседател:
Диана Николовска

Секретар:
Игор Стојчевски

Благајник:
Дејан Спасиќ

Односи со јавност:
Благоја Камиларовски – Ронин

Членови на управен одбор:
Томислав Панов
Дарко Трајковски
Александар Јовановски
Славе Аврамоски