Арсенал Дами

Bristol Academy Women's FC v Arsenal Ladies FC - The FA Women's Cup FinalЖенскиот тим на Арсенал е оформен 1987 година од страна на Вик Акерс, кој ги предводеше цели 22 години. Под негово водство девојките имаат освоено неверојатни 33 трофеи, вклучувајќи и четирикратна круна во 2007 година. Арсенал е најуспешниот женски тим во Англија со вкупно освоени 38 трофеи.